KUNNSKAPSDELING

Seminarene foregår på OsloMet - vel og merke i et auditorium - men kan også følges digitalt. Dette bildet er fra studiestart ved OsloMet høsten 2024.

Den grundige samtalen

Høsten 2024 inviterer Forum for arkiv og dokumentasjon til tre samlinger med rom for grundige samtaler om informasjon, dokumentasjon og arkiv som "profesjon".

Publisert Sist oppdatert

Høstens samlinger

Onsdag 9. oktober
Tema: Profesjon og eller praksisfelt? Hvilke begreper benytter vi om oss? Hvem er vi? Finnes det et oss? 

Onsdag 6. november
Tema: Organisasjon vs. Profesjon - Hvem bestemmer hva vi skal drive med? Finnes det en etablert «best practice» eller annen form for konsensus om hvordan arbeidet skal utføres?

Onsdag 27. november
Tema: Informasjon, dokumentasjon og arkiv. Er det gitt hva vi snakker om? Hva er viktige diskusjoner framover?

Høstens seminarer foregår tre onsdag ettermiddager, nærmere bestemt kl. 16.30–18.30.

Teori og praksis

– Forum for arkiv og dokumentasjon er et samarbeid mellom OsloMet og Foreningen INIO (tidligere Norsk Arkivråd). Det skal være et sted hvor teori og praksis kan diskuteres uten at det er knyttet til en direkte problemløsning, sier Geir Magnus  Walderhaug, som representerer Foreningen INIO. Han er koordinator for forumet sammen med Hilde Lange og Anneli Sundqvist fra OsloMet.

Påmelding og litteratur

Informasjon om påmelding og tekster til samlingene publiseres på Foreningen INIOs nettsider.

Han forteller at det siden 2013, med ujevne mellomrom, har blitt holdt mini-seminarer med et faglig innhold. Våren 2013 var det to samlinger med tittel «Arkivteoretisk kollokvium», omkring utfordringen fa post-modernistisk tenkning på arkivteorien og praksis i arkivdanningen.

Formen med tittelen «Forum for arkiv og dokumentasjon» kom i 2023.

– Det er et tegn i tiden at vi ønsker å stoppe opp for å spørre om hvem vi er og hvor vi skal hen, svarer Walderhaug på spørsmålet om hva som er bakgrunnen for høstens tema. 

Time-out med refleksjon

– Forumet er for de som jobber med dokumentasjonsforvaltning og evt. arkiv, studenter ved OsloMet, og de faglige eksperter ved OsloMet. Vi ønsker å legge til rette for en time-out fra jobb og studier og gi mulighet for refleksjon.

Deltakelse er gratis og gir mulighet for fysisk oppmøte på OsloMet eller digital deltaking via Zoom. Frist for påmelding er klokken 12 samme dag som seminarene foregår. 

Det forutsettes at alle deltakere har forberedt seg og lest de artiklene som hører til hvert tema.

– Det viktige med samlingen er at den skal bygge på at alle deltakerne har lest de samme 2–3 tekstene. Vanligvis er det også noen korte innledninger som binder sammen temaet og så deltar alle i gruppediskusjon. Til slutt er det en plenumsdiskusjon med mulighet for å bringe fram argumenter fra gruppene, forteller Walderhaug. 

.
Powered by Labrador CMS